Prvi korak k uspešni transformaciji je odkritost do sebe. Kaj je resnično namen spremembe oziroma transformacije? Kaj pričakujemo od trenutka, ko bomo dosegli svoj cilj?

Ljudje mnogokrat ne vemo, kaj je pravi razlog za naše nezadovoljstvo v življenju in se pregloboko v te teme niti ne upamo spuščati. Prav zato začnemo iskati zunanje krivce za svoje težave. To počnemo tako mi, naši partnerji, sosedje, sodelavci, kot tudi podjetniki in direktorji. Ko so nezadovoljni s svojim življenjem, velikokrat za to krivijo stanje v svojih podjetjih.
Prav zaradi tega je nujno, da se pred odločitvijo za spremembe vprašamo, kaj je pravi namen naše želje po transformaciji. Če smo racionalno nezadovoljni s poslovnim rezultatom podjetja in želimo več in bolje, po tem je to pravi razlog za spremembe v podjetju in verjetnost zadovoljstva ob uspešni transformaciji bo zelo velika. Če pa smo samo emocionalno nezadovoljni in iščemo spremembe v svojem življenju, pa je mogoče pravi čas, da za to ne krivimo le stanja v podjetju ampak se vprašamo, kaj moramo spremeniti pri sebi, da bomo zopet zadovoljni. Drugače se bo tudi ob uspešni transformaciji podjetja naše nezadovoljstvo le še povečalo.