Dragi prijatelji, člani podjetniškega centra Pegasus, dragi podporniki in podjetniki

Čas, v katerem živimo, nas postavlja pred velike izzive. Pred izzive kot Ljudi, pred izzive kot družinske člane in prijatelje, pred izzive kot podjetnike in delodajalce. Še včeraj smo sanjali gradove konjunkture, danes pa se žal soočamo z do sedaj še ne doživetimi kriznimi razmerami.


Pandemija virusa je porušila obstoječe načine življenja, načine poslovanja in obstoječe distribucijske verige ne samo pri nas, temveč povsod po svetu. Zaradi nje se bo svet, kot ga poznamo, enostavno ustavil. Ne vemo, koliko časa bo vse skupaj trajalo, lahko samo mesec dni, lahko kar nekaj njih. Kar pa vemo je, da bomo žal ob zdravstveni krizi deležni tudi gospodarske in socialne krize, ki bo daljša. 
Vsaka kriza hkrati pomeni priložnost. Priložnost da se pokažemo kot odgovorni ljudje, kot prijatelji in kot etični podjetniki. Večina prebivalcev naše domovine bo v teh težkih časih morala poskrbeti zase in za svoje družine. Za nekatere bo ta izziv lažji, za druge spet težji. Mi podjetniki pa se moramo zavedati, da moramo ob tem poskrbeti  tudi za naša podjetja in za vse naše sodelavce, s katerimi delimo naš vsakdan.

 

Naj bo ta kriza priložnost, da si vzamemo čas zase in da zopet spletemo tiste pristne odnose z ljudmi, s katerimi živimo. Naj bo ta kriza priložnost, da pokažemo našim sodelavcem in poslovnim partnerjem naše pravo, človeško srce, našo sposobnost empatije in našo etično in moralno držo. Skupaj z njimi ustvarjamo, skupaj z njimi živimo. Pogovorimo se z njimi in skupaj poiščimo rešitve, ki bodo pomagale prebroditi krizno obdobje, v katerem živimo.
 

Če imamo podjetniki skrbi glede prihodnosti naših podjetij, jih imajo tudi naši sodelavci in naši poslovni partnerji. Ne pozabimo, da smo najprej ljudje, šele nato podjetniki. Z lastnim vzorom pomagajmo družbi premagati virus s samoizolacijo  sebe in svojih sodelavcev povsod tam, kjer se to da. Izgubljeno bomo nadoknadili kasneje. Bolj, ko bomo omejili možnost okužb, prej bo konec zdravstvene krize in manjše bodo posledice za gospodarstvo. 


Pomagajmo si, bodimo drug drugemu v pomoč. Pomoč z nasvetom, pomoč s prijateljsko gesto, pomoč z dejanji povsod tam, kjer je to mogoče. Podjetniški center Pegasus smo ustanovili s tem namenom – da si drug drugemu pomagamo biti boljši ljudje in boljši podjetniki.


Če imate kakršna koli dodatna vprašanja, se obrnite na vaš Pegasus. Če bomo lahko pomagali na kakršen koli način, bomo veseli.

Ekipa Pegasus