90% poslušaj in 10% govori 

To je le eden od nasvetov in zanimivosti, ki nam jih je o prodajnih in poslovnih pogajanjih na srečanju Poslovnega kluba Pegasus zaupal Marko Kryžanowski, izkušen pogajalec v številnih domačih in mednarodnih poslih.

Kaj je še dobro vedeti, ko se pripravljamo na pogajanja? Najpomembnejši del vseh priprav pri pogajanjih je ugotoviti, kaj druga stran želi doseči. Glede na to, potem tudi prilagajaš svojo pogajalsko taktiko. Prav tako si moraš sam določiti pogajalski okvir in cilje, ki jih želiš doseči. Pomembno se je vprašati kje sem jaz in kje je moj pogajalski okvir ter kje je nasprotna stranka in kakšen je njegov pogajalski okvir ter kako lahko prideva skupaj.

Ko se pogajate si zmeraj delajte zapiske
Ko nasprotna stran govori, si zapisujte ključne točke, prav tako pa si zapišite tudi, kaj je sporočilo, ki ga želite predati, ko pripravljate odgovor. Zapisujte si vedno s pisalom in ne na računalnik ali telefon. Zakaj? Ker kadar pišete s svinčnikom dela vaš razum (racio) in ne emocije. In ko dela razum so vaše misli jasne, zbrano poslušate. Pri pogajanjih je namreč treba ego spustiti na tla in vključit razum – kar pa je možno doseči samo s treningom.

90% poslušajte in 10% govorite
Tisti, ki posluša je namreč v nadrejenem položaju. Kajti ko poslušaš si lahko ustvarjaš svojo sliko, ko govoriš pa tega ne moreš, ker nimaš časa razmišljati v tej smeri. Poslušaj, glej govorico telesa in opazuj človekovo energijo. Potrpežljivost je ključ do uspeha pri pogajanjih. Židi so dobri pogajalci tudi zato, ker ne govorijo veliko, ampak v glavnem poslušajo.

Pomembno je pripraviti celotno okolje pogajanj
Ko izbirate kraj pogajanja, ga izberite glede na preference nasprotne strani. Japonci na primer radi igrajo golf, tako da za kraj pogajanja lahko izberemo golf igrišče.

Pogajanja predstavljajo kar 80% posla. Vsi se pogajamo. Pogajanja pa niso samo del našega profesionalnega življenja, ampak tudi zasebnega življenja, zato nam pogajalska znanja in veščine lahko zelo koristijo.

V podjetniškem centru Pegasus pripravljamo izobraževalni program na temo marketinga in prodaje, del katerega bo tudi tematika pogajanj v prodaji. V kolikor vas zanima nam pišite na info@pegasus-slovenija.si